Piercings en sieraden komen in vele materialen, soorten en ontwerpen. Er zijn daarom enkele uitzonderingen van toepassing waarbij het belangrijk is goed te letten op de instructies voor het gebruik en onderhoud. Zo voorkom je bijv. verkleuringen of beschadigingen.

Op deze pagina een overzicht van deze uitzondering waar een beperkte garantie op van toepassing is. Voor elke uitzondering geven we tips en informatie om te voorkomen dat jouw product verkleurt of beschadigd raakt.


316L Chirurgisch Staal, Staal en Brass

Producten gemaakt van 316L Chirurgisch Staal, Staal en Brass zijn helaas gevoelig voor verkleuringen. Water, zweet en chemicaliën kunnen ertoe leiden dat het materiaal verkleurt. Indien je deze producten blijft dragen tijdens het douchen raden we ten zeerste aan om deze direct daarna goed droog te maken met behulp van een handdoek of papier. Zo voorkom je ongewenste verkleuringen.

Daarnaast adviseren we ook het product niet te dragen tijdens het sporten, zwemmen of wanneer je naar het strand gaat. Voorkom daarnaast blootstelling aan parfum, haarlak, makeup en chemische reinigingsproducten.

Problemen zoals verkleuringen of roestvorming hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Sterling Zilver

Producten gemaakt van sterling zilver zijn jammer genoeg zeer gevoelig voor verkleuringen. We raden het daarom af het product te dragen tijdens het douchen, sporten, zwemmen of een bezoek aan het strand. Voorkom daarnaast blootstelling aan parfum, haarlak, makeup en chemische reinigingsproducten. We adviseren daarnaast het regelmatig te onderhouden met speciale reinigingsmiddelen voor sterling zilver.

Problemen zoals verkleuringen of roestvorming hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Vergulde en Plated Sieraden

Vergulde en plated producten zijn helaas zeer gevoelig voor verkleuringen door het verdwijnen van het vergulde laagje. Deze producten zijn niet geschikt voor vochtige plekken zoals de mond. We raden het daarom af het product te dragen tijdens het douchen, sporten, zwemmen of een bezoek aan het strand. Voorkom daarnaast blootstelling aan parfum, haarlak, makeup en chemische reinigingsproducten. Wees tot slot voorzichtig met het poetsen om te voorkomen dat door wrijving het vergulde laagje verdwijnt.

Problemen zoals verkleuringen, roestvorming of verwijderde platings hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


14 Karaats Goud, Witgoud en Roségoud

Hoewel goud een duurzaam materiaal is heeft het een finish die erg kwetsbaar is. Dit dunne laagje om het goud zorgt voor de mooie glans en bescherm het materiaal voor invloeden van buitenaf. Voorkom blootstelling aan parfum, haarlak, makeup en chemische reinigingsproducten om te voorkomen dat het goud dof wordt. We adviseren daarnaast het regelmatig te onderhouden met speciale reinigingsmiddelen voor goud.

Helaas zijn gouden piercings niet geschikt om gedragen te worden als tongpiercing. Zuren in diverse dranken kunnen leiden tot een behoorlijke verkleuring van het materiaal.

Problemen zoals verkleuringen en het dof worden van het goud hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Sieraden en piercings met steentjes

Steentjes op piercings en sieraden worden vaak vastgezet met lijm of op zijn plaats gehouden middels een zogenaamde 'setting'. Voor producten met gelijmde steentjes raden we het af het product te dragen tijdens het douchen, sporten, zwemmen of een bezoek aan het strand. Voorkom daarnaast blootstelling aan parfum, haarlak, makeup, chemische reinigingsproducten direct zonlicht of hitte om te voorkomen dat de lijmlaag aangetast wordt. Voorkom ook dat dergelijke producten vallen of ergens tegenaan stoten.

Sieraden en piercings waar de steen middels een 'setting' op zijn plaats wordt gehouden zijn kwetsbaar voor stootschade, bijvoorbeeld door vallen of stoten. Zodra een deel van de 'setting' beschadigd raakt kan de steen losraken en uitvallen.

Uitgevallen of kwijtgeraakte stenen hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Navelpiercings met figuren en/of hangers

Bij navelpiercings zonder verwisselbaar staafje, maar met een figuur is het staafje vaak gelijmd. Dit is gedaan om je navel te beschermen in het geval de piercing ergens achter blijft hangen, zoals een kledingstuk. Zodra er teveel druk op de piercing komt te staan zal het staafje loskomen van het figuur om te voorkomen dat je navel wordt opengescheurd.

Hetzelfde geldt voor navelpiercings met een hanger. De hanger is gescheiden van de onderkant van de navelpiercing middels een klein ringetje. Deze zal breken of openspringen zodra er teveel druk op komt te staan.


Om dit te voorkomen adviseren we deze navelpiercings niet te combineren met het dragen van wollen kleding of kleding met een vergelijkbare open structuur waar de piercing aan kan blijven hangen. Daarnaast adviseren we de piercing niet te dragen tijdens sportactiviteiten, zwemmen of andere activiteiten waarbij druk op de piercing kan komen te staan zoals bukken.

Problemen met navelpiercings zoals hierboven omschreven hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Oor piercings met gelijmde staafjes

Bij oor piercings zonder verwisselbaar staafje, maar met een figuur is het staafje vaak gelijmd. Dit is gedaan om je oor te beschermen in het geval de piercing ergens achter blijft hangen, zoals een kledingstuk. Zodra er teveel druk op de piercing komt te staan zal het staafje loskomen van het figuur om te voorkomen dat je oor wordt opengescheurd.


Om dit te voorkomen adviseren we deze piercings niet te combineren met het dragen van wollen kleding of kleding met een vergelijkbare open structuur waar de piercing aan kan blijven hangen.

Draag deze piercings niet tijdens het slapen of andere activiteiten waarbij je oor op een kussen rust.

Problemen met oor piercings zoals hierboven omschreven  hebben slechts een beperkte garantie tot de eerste 30 dagen na de verzenddatum bij normaal gebruik.


Producten waarvoor het gebruik van een tool noodzakelijk is

Indien bij het product staat aangegeven dat er een tool, zoals een tang, nodig is gelden er aanvullende voorwaarden voor de garantie. Gebruik de voorgestelde tool of een soortgelijk product dat hier specifiek voor bedoeld is. Gebruik de tool zoals deze bedoeld is of laat dit door een professional uitvoeren. Schade aan producten die ontstaat door onjuist gebruik van tools is uitgesloten van garantie.


Verloren balletjes en andere verwisselbare onderdelen

Alle verwisselbare onderdelen, zoals balletjes, dienen regelmatig gecontroleerd en aangedraaid of vastgezet te worden. We adviseren om verwisselbare onderdelen regelmatig te controleren om te voorkomen dat ze los raken en vervolgens kwijt raken. Zorg direct na het indoen, dat alle verwisselbare onderdelen goed en stevig op hun plek zitten.