Piercings en sieraden komen in vele materialen en soorten. Voor de meeste materialen gelden er voorwaarden voor het gebruik en onderhoud om verkleuringen of beschadigingen te voorkomen. Daarnaast zijn er ook aanvullende voorwaarden voor piercings en sieraden die zijn versierd met steentjes, alsook voor specifieke productsoorten.


316L Chirurgisch Staal, Staal en Brass

Producten gemaakt van deze materialen zijn gevoelig voor verkleuringen. Zorg dat de producten na het douchen worden drooggemaakt om roestvorming te voorkomen. Draag het product niet tijdens het sporten, zwemmen of naar het strand. Stel het product niet bloot aan parfum, haarlak, make-up en chemische reinigingsmiddelen.


Sterling Zilver

Producten gemaakt van sterling zilver zijn zeer gevoelig voor verkleuringen. Draag het product niet tijdens het douchen, sporten, zwemmen of naar het strand. Stel het product niet bloot aan parfum, haarlak, make-up en chemische reinigingsmiddelen. Onderhoud het product regelmatig met speciale reinigingsmiddelen voor sterling zilver.


Vergulde en Plated Sieraden

Vergulde en plated producten zijn zeer gevoelig voor verkleuringen door het verdwijnen van het vergulde laagje. Deze producten zijn niet geschikt voor vochtige plekken zoals de mond. Draag het product niet tijdens het douchen, sporten, zwemmen of naar het strand. Stel het product niet bloot aan alcohol, parfum, haarlak, make-up en chemische reinigingsmiddelen. Wees voorzichtig met het poetsen om te voorkomen dat door wrijving het vergulde laagje verdwijnt.


14 Karaats Goud, Witgoud en Roségoud

Stel het product niet bloot aan alcohol, parfum, haarlak, make-up en chemische reinigingsmiddelen. Onderhoud het product regelmatig met speciale reinigingsmiddelen voor goud.


Sieraden en piercings met steentjes

Het uitvallen of losraken van steentjes valt tot 30 dagen na de verzenddatum onder de garantie bij normaal gebruik. Draag het product niet tijdens het douchen, sporten, zwemmen of naar het strand. Stel het product niet bloot aan alcohol, parfum, haarlak, make-up en chemische reinigingsmiddelen. Stel bij gelijmde steentjes het product niet bloot aan direct zonlicht om uitdroging van de lijmlaag te voorkomen. Voorkom val- of stootschade om te voorkomen dat gezette stenen los kunnen raken.


Navelpiercings met figuren en/of hangers

Heb je een navelpiercing besteld met een figuur als onderste balletje en is het staafje zelf niet verwisselbaar? Dan is het staafje vaak gelijmd in plaats van geschroefd. Dit om je navel te beschermen tegen het scheuren indien de navelpiercing aan je kleding blijft hangen. Bij teveel druk laat het staafje los van het figuur in plaats van je navel zelf open te scheuren door teveel druk. Hetzelfde geldt voor navelpiercings met een hanger. Er zit een klein ringetje tussen het onderste balletje en de hanger zelf. Deze ring zal knappen of open gaan staan zodra er teveel druk op komt.


Draag bij dit soort navelpiercings geen wollen kleding of soortgelijke kledingstukken met een open structuur. Draag het product niet tijdens het douchen, sporten, zwemmen of tijdens andere inspanningen waarbij er druk op het staafje komt te staan, zoals bukken.

Problemen met navelpiercings zoals hierboven omschreven valt daarom slechts onder de garantie bij normaal gebruik tot 30 dagen na de verzenddatum.


Oor piercings met gelijmde staafjes

Sommige oor piercing sieraden kunnen vast komen te zitten in een stuk kleding. Om te voorkomen dat je piercing daardoor kan uitscheuren zijn dit soort sieraden zo ontworpen dat deze breken als er teveel druk op komt te staan. 


Om dit te voorkomen raden we aan geen wollen kleding te dragen of soortgelijke kleding met een open structuur. Draag deze piercings niet tijdens het slapen of andere activiteiten waarbij je oor op een kussen rust.

Problemen met oor piercings zoals hierboven omschreven valt daarom slechts onder de garantie bij normaal gebruik tot 30 dagen na de verzenddatum.


Producten waarvoor het gebruik van een tool noodzakelijk is

Indien bij het product staat aangegeven dat er een tool, zoals een tang, nodig is gelden er aanvullende voorwaarden voor de garantie. Gebruik de voorgestelde tool of een soortgelijk product dat hier specifiek voor bedoeld is. Gebruik de tool zoals deze bedoeld is of laat dit door een professional uitvoeren. Schade aan producten die ontstaat door onjuist gebruik van tools is uitgesloten van garantie.


Verloren balletjes en andere verwisselbare onderdelen

Alle verwisselbare onderdelen, zoals balletjes, dienen regelmatig gecontroleerd en aangedraaid of vastgezet te worden. Controleer regelmatig om te voorkomen dat dergelijke onderdelen los raken en vervolgens kwijt raken. Zorg direct na het indien, dat alle verwisselbare onderdelen goed en stevig op hun plek zitten.